Oprichter Jan Hendrik Kiela startte de eerste bedrijfsactiviteiten in 1939 aan de Kerdijkstraat in Rotterdam.

ges1

De productie bestond hoofdzakelijk uit het vervaardigen van RVS-vleesplateaus en frituurovens.

ges2

Door de groeiende productie ontstond er behoefte aan andere bedrijfshuisvesting. In de stad Rotterdam is er twee keer verhuisd. Het bedrijf groeide echter gestaag verder en een nieuw onderkomen was dan ook gewenst. Omdat een bedrijfspand op het toen ontwikkelde industrieterrein “Spaanse polder” eenvoudigweg te duur was, werd er naar alternatieven gezocht.

ges3

Een oude graanmaalderij gelegen aan de Kerkweg in Driebruggen paste wel in het budget. In 1957 verhuisde het bedrijf. De medewerkers pendelden dagelijks van Rotterdam naar Driebruggen.

ges4

Inmiddels lag de nadruk op het vervaardigen van stalen meubelen, waarbij conventionele productiemethodes werden gebruikt. Het bedrijf had op dat moment al een afdeling metaalbewerking, slijperij, chromerij, stoffeerderij en assemblage.
ges1 ges2
In 1969 wordt vanwege de verdere groei van het bedrijf 15.000 m2 grond op Industrieterrein “De Betonfabriek” aangekocht. Op dit adres, De Groendijck 15, is Kiela ook nu nog gevestigd. In 1971 werd de eerste nieuwe loods gebouwd.

ges6

In de jaren 70 komt John naast zijn broer Ger in het management van het bedrijf.

ges7

Alle stoelen hadden 4 poten of een statiefvoet. Kruisvoeten werden nog opgebouwd uit metalen onderdelen en vervolgens verchroomd. Eind jaren 70 werden de eerste hydraulisch verstelbare stoelen geïntroduceerd.

ges8

Steeds vaker vindt men de Kielaproducten ook in het buitenland. Zo leverde Kiela begin jaren 80 het meubilair voor de WK in Milaan.

ges9

Ter bevordering van de export wordt in de jaren ‘80 voor het eerst deelgenomen aan de internationale kappersvakbeurs Cosmoprof 1986 in Bologna, Italie.

ges10

Vanwege de groeiende export komen er interessantere ritten voor de chauffeur en bezoeken steeds vaker buitenlandse gasten ons bedrijf.

ges11

Er werden veel nieuwe modellen ontwikkeld.

ges12

Daarnaast werd er midden jaren 80 geinvesteerd in nieuwe moderne productiemethodes op de afdelingen metaal, chromerij en hout.

ges3ges13

In andere afdelingen worden de producten nog op traditionele wijze geproduceerd.

gesch10

Kiela besluit de markt voor kapsaloninterieurs in Nederland door een eigen bedrijf te laten bewerken. Het bedrijf Inline wordt opgericht en aan de Kerkweg in Driebruggen wordt een fraaie showroom gerealiseerd.
ges4ges5
1950 – 1991
John Kiela moet zijn strijd tegen kanker opgeven en overlijdt op de leeftijd van slechts 41 jaar.

gesch12

Kiela wordt een toonaangevende speler op de internationale markt. Als fabrikant van exclusief kappersmeubilair werkt het hard aan haar imago en worden innovatieve productconcepten ontwikkeld.

gesch13

Midden jaren ’90 brengt het bedrijf een hoog / laag verstelbare wasbak op de markt.

gesch14

Begin 2000 wordt gestart met de realisatie van een ultramodern bedrijfspand. In 2004 worden de meeste afdelingen hier gehuisvest.
ges6
In 2005 worden een elektrisch verstelbaar beendeel en een geïntegreerd massagesysteem aan de opties in het wasunitprogramma toegevoegd.

gesch16

Ruim 50 jaar nadat oprichter J.H Kiela met zijn bedrijf naar Driebruggen verhuisde, is er een straat naar hem vernoemd.

gesch17

In 2011 werd de laatste hand gelegd aan de realisatie van een 3 decennia doorontwikkeld bouwplan.

gesch18ges7